Uncategorized

Dato Aliff mgmuk kat set sampai cuak muka Dato AC

Biarpun mendapat kec4man dan sindiran ramai pihak, muzik video lagu raya terbaharu usahawan Datuk Seri Aliff Syukri berjudul Lala Raya trending lagi tahun ini.

Lagu tersebut berjaya mengungguli carta nombor satu video paling trending di platform penstriman video YouTube.

Dalam perkembangan terkini, Dato Aliff telah berkongsi rakman detik-detik dia mgmuk kat set bprogram hiburan bual bicara yang di hoskan oleh Dato AC

Kelihatan Dato Aliff sudah tidak dapat mengawal kmrahan beliau dan mengatkan sesuatu kepada Dato AC. Melalui status yang di muat naik, ia mungkin berkaitan dengan beberapa soalan panas oleh pengacara yang buat Dato Aliff tidak senang

“Tanya soalan tu jangan biada.p sy.. plz respact sikit dgn sy.. buat rakaman live dan malukan sy menyesal aku gi rakaman live ni @emyliadac first and last..ni tak lucu okey”

Berikut rakman detik-detik Dato Alif mgamuk dekat setketika program live berlangsung

Dato AC dan beberapa krew di lihat cuba mententeramkan Dato Aliff namun terjadi sedikit pertengkaran sehingga membawa perg4duhan kecil

Pr4nk?

Viral satu video menarik di mana Aliff Syukri seorang Usahawan berjaya telah memvkul Dato Ac Mical di sebuah stadium.

Video yang berudasi beberapa minit tersebut telah mendapat perhatian setelah Ac Mizal dan Isterinya berkongsi video tersebut melalui instagram mereka.

Rata-rata netizen yang melihat video tersebut pasti akan terkejut dengan sikap Datuk Aliff Syukri.

Lu memang cari pasalllll la @aliffsyukriterlajaklaris kita dah kenal lama tapi kalau buat hal macam ni wa pergi rumah lu karang…..malam ni korang kena tenguk G4ngster Ampang VS G4ngster @dherbsholdingshq terlajak laris BERENTAP dalam Perang Prank di @astro.warna

Dalam perkembangan lain, SELEPAS kejayaan lagu Jom Raya pada tahun 2019, usahawan kosmetik yang juga bergelar penyanyi iaitu Datuk Seri Aliff Syukri tampil pula dengan lagu baharu sempena Aidilfitri ini.

Menurut Aliff atau nama sebenar Aliff Syukri Kamarzaman, 34, dia nekad merakamkan lagu raya baharu selepas menyedari ramai peminat merindui suara lunaknya itu.

Lagu berjudul La La Raya 2021 itu merupakan hasil ciptaan Amy Ukays bersama isteri Aliff iaitu Datin Seri Nur Shahidah Mohd Rashid.

Pada tahun 2019, Aliff menyanyikan lagu Jom Raya bergandingan bersama Bella Astillah dan Zizi Kirana.

Betah dengan cakap-cakap orang, Aliff Syukri terharu apabila muzik videonya terbukti berjaya.

“Ya Allah masih trending nombor satu di Malaysia dah 6 hari kot.

“Terima kasih kepada semua rakyat Malaysia kerana menghargai bakat saya yang selama ini tidak pernah dihargai,” tulisnya di Instagram.

Puji netizen, di sebalik strategi pemasaran Aliff Syukri yang berkesan, lagu terbabit juga mendapat sokongan ramai ekoran mesra pendengar.

“Nak tahu rahsia sebab apa trending? Sebab lagu ini sangat best dan memukau telinga pendengar di luar sana. Datuk juga sinonim dengan perkataan artis nombor satu,” tulis @iwan_utaraa.
“Walau autotune level max, sangat terhibur dan memang hilang stress dan sedih bila tengok video ini. Ceria je suasana dengan lagu dan muzik sempoi,” tambah Heaven 2015 menerusi komen di YouTube.

“Sejujurnya, dapat rasa semulajadinya video ni. Tak da nak cover apa-apa cacat cela. Menghiburkan dalam masa tengah bersedih tak dapat nak rentas daerah,” kata Nur Farhain Hashim pula.

Dalam pada itu, masih ada juga yang mempersoalkan jumlah dislike (36,000) muzik video itu yang hampir menyamai jumlah like (53,000).

Sehingga kini, muzik video yang dimuat naik pada 3 Mei lalu sudah ditonton lebih 1.4 juta kali.

Berikut sedikit info mengenai Dato Alif

Yang Berhormat Datuk Seri Aliff Syukri bin Kamarzaman, SSAP, DIMP (lahir 3 April 1987) merupakan salah seorang anak kepada pengasas produk kosmetik Sendayu Tinggi, Rozita binti Ibrahim.

Beliau dilahirkan di Felda Kechau, Kuala Lipis, Pahang pada 3 April 1987 dan mula terlibat dalam dunia perniagaan sejak berumur tujuh tahun sewaktu tinggal bersama neneknya di Sabak Bernam, Selangor.

Pada mulanya, beliau telah berpindah dan bersekolah di Sekolah Kebangsaan Sg. Besar, Selangor. Kemudian, beliau telah melanjutkan pelajaran ke Sekolah Menengah Telok Gadong, Klang.

Selepas itu, beliau telah belajar di Sekolah Pondok Pasir tumbuh, Kelantan bagi mendalami ilmu agama. Selepas tamat pengajian di sekolah pondok, beliau telah menyambung pelajaran di Sekolah Integrasi As-Syakirin, Shah Alam sehingga tingkatan 5 dan melanjutkan pelajaran ke Taylor College.

Beliau telah berkahwin pada umur 20 tahun bersama rakan sekerjanya, Datin Nur Shahida binti Mohd Rashid yang berusia 22 tahun pada ketika itu.

Penglibatan beliau dalam dunia perniagaan bermula sejak kecil lagi. Bermula dengan berniaga secara kecil-kecilan, akhirnya berjaya membina perniagaan yang dikenali ramai. Berasal dari keluarga yang sederhana membuatkan beliau menghargai setiap sen yang diperolehi.

Beliau mula berniaga sejak berusia tujuh tahun lagi sewaktu tinggal bersama neneknya di Sabak Bernam, Selangor. Semangat untuk berniaga bermula dengan impian beliau untuk hidup senang setelah melihat rakan sekolahnya membawa wang saku sebanyak 50 sen dan beliau hanya ada 20 sen.

Semangat dan kecekalan untuk memperolehi duit saku bermula dengan menjual jeruk mempelam dan jambu sejak disekolah lagi. Kesungguhan beliau jelas dilihat apabila beliau sendiri memanjat pokok mempelam dan pokok jambu bagi mendapatkan buah untuk dijadikan jeruk.

Jika budak lain pergi ke sekolah hanya membawa satu beg sekolah untuk mengisi buku, namun untuk beliau, pasti akan ada satu lagi beg tambahan yang dimuatkan dengan jeruk untuk dijual pada harga antara 10 hingga 20 sen.

Perniagaan kecil-kecilan itu dilihat sangat berkesan lantas memberi keyakinan kepada beliau untuk melakukannya hingga ke peringkat sekolah menengah dengan menjual pelbagai jenis kerongsang dan juga tudung serta barangan kosmetik.

Setelah tamat zaman persekolahan, beliau mula menjalankan perniagaan kecil-kecilan dari rumah ke rumah menjual jamu dan pelbagai jenis produk kecantikan jenama terkenal.

Bukan itu sahaja, pada waktu tengah hari pula, beliau akan mengetuk pintu pejabat untuk menjual. Walaupun ada kalanya terasa segan kerana pelanggannya tidak mahu mendengar penjelasan yang diberikan, ianya menjadi titik permulaan untuk beliau terus serius dalam berniaga.

Baginya, malu itu perkara kedua. Prinsipnya mudah, ‘bukan kerana modal kita berjaya, tetapi usaha dan kesungguhan paling penting’. Selepas berhempas pulas berniaga dari rumah ke rumah, bermodalkan wang simpanan yang dikumpul, beliau mula menyewa sebuah kiosk di pusat beli-belah di Subang Jaya, Selangor.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *