Hiburan

Selepas Pertahan Neelofa, MawarRashid Tampil Jelskan Maksvd Sebnar

Nama pengacara dan usahawan terkenal iaitu Noor Neelofa semakin hangat diperkatakan berikutan dengan beberapa d.akwaan mengenai dirinya yang dipercayai melang.gar P.rosedur O.perasi Standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan.

Bukan itu sahaja, setiap tanduk selebriti ini seolah-olah sentiasa diperhatikan oleh kebanyakan rakyat Malaysia terutamanya pengguna media sosial.

Seperti yang kita sedia maklum, Neelofa, suami dan ahli keluarganya telah terpalit dengan beberapa d.akwaan melang.gar SOP seperti berkumpul untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri, melanggar SOP ketika majlis perkahwinan serta merentas negeri ke Langkawi dan Negeri Sembilan.

Berikutan daripada i.su tersebut, seorang individu dikatakan telah mewujudkan satu petisyen berjudul ‘Lang.gar SOP: PDRM, Penj.arakan Neelofa Segera’ dengan tujuan menggesa pihak berkuasa mengenakan h.ukuman yang s.etimpal kepada Neelofa atas kes.alahan yang dilakukannya.

Difahamkan, petisyen tersebut telah ditandatangani lebih daripada 45 ribu orang.

Tetapi berbeza pula dengan pendapat seorang pelakon tempatan iaitu Mawar Rashid yang tampil bersuara seakan tidak bersetuju dengan kandungan petisyen tersebut selain memb.ela nasib usahawan terkenal itu.

Bukan itu sahaja, menerusi komen yang ditinggalkan Mawar di satu portal hiburan, dia berpendapat Neelofa merupakan seorang insan yang telah banyak memperjuangkan Islam dan dia tidak sepatutnya dipenj.arakan.

Namun, komen tersebut telah dipadam selepas dipercayai mendapat k.ecaman daripada netizen.

Mawar Rashid Tampil Jelaskan

Pelakon dan usahawan, Mawar Rashid tampil meminta maaf terhadap pernyataannya sebelum ini, berhubung komennya pada ruangan komen Instagram, awal tadi.

Jelas Mawar, wujud s.alah faham dan menerusi Instagram, ibu kepada dua cahaya mata ini mengambil pendekatan untuk memperjelaskan keadaan.

“Bertenang semua.. ada salah faham ni. And Mawar pun salah tak tulis bebetul dan ayat pun tak penuh sampai buat you all semua marah and s.erang Mawar. Sorry semua.

“Baca balik statement Mawar, “Harap dapat diselesaikan dengan cara yang baik”

“Maksud Mawar kat sini, Kalau kena k.ompaun/d.enda lagi, memang patut kena bayar. Dan kalau m.ahkamah dah p.utuskan kena p.enjara, Mawar respect keputusan mahkamah.

“Cuma bila bercakap pasal “p.enjara”, bunyi tu men.akutkan. Mawar pun turut rasa t.akut lah. Sebab Mawar ni sejenis cepat kesian kat orang,” tulisnya.

Pelakon drama TQ Captain itu juga pada masa sama turut bers.impati terhadap pekerja barisan hadapan serta sit.uasi semasa yang berlaku dalam negara a.kibat p.andemik ketika ini.

“Dan Mawar pun kesian & simpati juga kepada Frontliner, rakyat dan semua yang terlibat dalam C0VID 19 ni. Lagi2 hari ni dah almost 7K org positive dalam Malaysia.

Mawar lagi la risau ttg c0vid ni. “Dan Mawar tak bermaksud pun cakap sebab dia berjuang pasal tu, dia boleh lang.gar SOP.. yang s.alah tetap s.alah. Dan Mawar re.spect apa saja keputusan ma.hkamah untuk yang bers.alah.

“Sorry k sebab statement tak clear. Mawar mintak maaf. You guys semua take care k. Stay Safe. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin,” tulis bekas finalis Dewi Remaja 2015 ini lagi.

Hantaran tersebut pantas menerima perhatian ramai dan masing-masing turut memberikan respon pelbagai.

Kredit : MH/OB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *