Amalan

Ketika PKP penuh, timb. menteri di dakwa kahwin seorang lagi di selatan Thai

Seorang timbalan menteri didakwa menikah seorang lagi di selatan Thailand ketika rakyat negara ini berdepan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) penuh.

Menurut salinan surat nikah yang dikeluarkan oleh Yang Dipertuan Majlis Agama Islam Wilayah Narathiwat itu, pernikahan mereka berlangsung pada 1 Jun lalu, hari Kerajaan Perikatan Nasional (PN) mengenakan PKP Penuh termasuk di Kelantan.

Ia dikatakan berlangsung di Masjid Kedai Baru, Jajahan Sungai Golok, Wilayah Narathiwat.

Turut disebarkan adalah lafaz aqad nikah ahli parlimen sebuah kawasan di Kelantan berkenaan yang dibuat secara online dengan jurunikahnya.

“Sedak bekas bos Khairul Azuan plak ehhhh trik nih. Ore akat dero putih….dia akat bini baru,” tulis seorang aktivis politik, Ayie Prope melalui facebook beliau.

Johar Ismail pula menulis, “Di saat rakyat lapar, dia yang bergaji puluhan ribu tambah bini…!”

“Tok Lebai Pas yang bertaraf “kayangan” guna sendiket nikah online dengan imam yang berada di Thailand.

“Pernah kahwin 2…3..nak jawab nikah pun tanya tok imam. Bui hok ni dulu..!!!” tulis beliau dalam facebooknya pula.

Lebai PAS tambah bini pada ketika rakyat sedang menderita. Ahli Parlimen Tumpat dari PAS merangkap Timbalan Menteri Pertanian selamat nikah lagi sorang? Dia dan pasangan di Malaysia tapi jurunikah di Thailand. Jilake sungguh tuan2. Takdir!!

Komen2 warganet,

Aduhhhh Rolling on the floor laughingRolling on the floor laughing.. siap gambo lagi… tp maafkan je la lebai2 ni.. mmg time2 lockdown ni, dorng mmg x boleh lockdown peler sekali…

Err… ni isteri no 3 atau no 4.. kebanyakan yg rendang rendang chomey chomey kawin banyok…

Biarkan jelah…musim lockdown ni lah yg buat kepala butuh masing2 nak meletup! Sebelum dia buat gila gi like kepala butuh org lain, baik lah gi nikah lg bagus. Tapi kenapa mesti ke Siam? Thinking face

Skrg ni salah dari hukum islam ke? Kalau benci sekalipun jgn heret agama yg salah pulak.

Sumber: Twitter ZackRockstar via https://malaysiadateline.com/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *