Amalan

‘Anak Aku Tengah Mandi Sanggup Ko HaI4u Keluar’ – Lana Nordin sampai nak beli tanah belakang ada sungai

” Tak boleh ‘dine-in’ di Kuala Lumpur, ‘sistur’ ‘dine-in’ di Miami. Jemput makan,”.

Itu status dimuat naik pelakon, Laana Nodin di Instagram Story yang berkongsi videonya bersama keluarga menikmati sarapan pagi di Miami, Amerika Syarikat (AS).

Laana atau nama sebenarnya MazIina Hasan Nodin bersama suami, Daud McKienzie, anak sulung, Gia Quinn McKienzie dan anak keduanya, William Daud McKienzie kini berada di Amerika Syarikat seperti yang dimaklumkan menerusi hantarannya di Instagram semalam.

” Sekarang, aku balik (Amerika Syarikat), aku akan lihat sendiri siapa yang betul! Dari aku mohon MTP, buat dokumen yang sah mengikut undang-undang Malaysia dan bertolak ke KLIA sampai ke Amerika Syarikat.

” Alhamdulillah perjalanan aku sangat-sangat dipermudahkan. Tiada sebarang diskrim1nasi atau apa-apa masalah! Tiada sebarang kabel, ini semua kabel Allah SWT dan bila Allah kata kun fa yakun, jadilah ia,” tulisnya di Instagram.

Tambahnya, video dan kenyataan di Instagram itu adalah jawapan kepada segala t0hm4han yang dilemparkan terhadapnya selama ini apabila dia did4kwa menoI4k vksin.

” Ini video khas untuk kamu, jangan DM aku tanya itu ini. Cuma tengok dan nilai sendiri!

” Kamu semua di Facebook dan portal-portal yang sibuk mengata aku, suruh aku balik Amerika Syarikat, siap h4Iau aku dari negara aku sendiri.

” Okey, ini aku balik. Aku buktikan apa yang kamu semua cakap itu, lebih tahu dan lebih pandai daripada aku,” tulisnya.

Anak dihaI4u ketika sedang mandi sungai

Di Instagram Story itu juga, Laana berkongsi bagaimana dia dan keluarganya dih4Iau oleh seorang individu ketika sedang beriadah di sungai.

” Okay hari tu anak-anak aku nak mandi kat sungai Kemensah tak boleh, sekarang aku bagi anak-anak aku puas mandi kat sini.

” Akak oh akak yang kat sungai hari tu, ni saya bagitau kat sini kami mandi puas-puas ya akak.. sebab hari tu anak aku tengah mandi ko sanggup h4Iau keluar..

” Walhal aku tak mandi pun, anak-anak jer mandi tapi sebab budi bahasa dan cara ko sikit pun aku tak hairan dengan sungai ko!

” Esok aku beli tanah belakang ada sungai baru ko tau! Jangan ingat orang tak mampu ya.. cuma tak menunjuk saje.

Hasil carian di IG, Lana ada membawa anak-anak mereka mandi sungai dua minggu lepas

Terdahulu Laana menjelaskan ramai orang yang suka membuat spekuIasi sehinggakan ada yang berandaian dia tidak akan berjaya untuk ‘terbang’ gara-gara belum div4ksin.

Menerusi Instagram (IG) miliknya, Laana berkongsi rakaman video perjalanan mereka sekeluarga bermula di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur hingga tiba Amerika Syarikat.

” Ada yang kata oh dia tak lepas airport apa lagi berjaya ke nak balik USA. Kat USA sana lagi tervk semua tak boleh, dine-in ke, riadah ke masuk mall ke atau masjid ke.

” Korang yang di Facebook dan portal yang sibuk meng4ta aku, sibuk suruh aku balik USA siap h4Iau aku dari negara aku sendiri.. Okay ini aku balik!

” Dari aku apply MTP, buat dokumen yang sah mengikut undng-undng Malaysia dan bertolak ke airport KLIA sampai ke usa, Alhamdullilah perjalanan aku sangat-sangat dipermudahkan ,

” Jadi jgn nak sesuka hati nak jadi polis pencen ke, wartawan ke atau doktor yang korang sekarang dok buat di social media sedangkan korang tak tau mane yang sahih dan mana yang rumours!

” COVlD is real, its endemic but not pandemic! Sedarlah, nikmati hidup anda selagi ada peluang! semoga Allah swt melindungi kita! Stop discrim1nation and start respect others decisions!

” Kepada sahabat-sahabat, followers dan rakan-rakan artis yang selalu bersama saya, beri kata semangat dan doa pada saya,anda tau anda siapa, terima kasih dan teruskan perjuangan korang, semoga allah lindungi korang, negara dan rakyat malaysia.. tulis Laana.

Sumber:IG Laananordin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *