Uncategorized

Netizan dedah kesan live Sajat bersama Harith Iskandar

Gara-gara tindakan Harith Iskandar menjemput Sajat dalam program bual bicara, ramai netizan meluahkan rasa kesal atas tindakan beliau membawa kembali individu tersebut ke sosial media

Menurut seorang pengguna media sosial Nurwati Hussin, Harith boleh sahaja live bersama Sajat tanpa menyentuh hal yang berkaitan dengan mahkhamah di mana hakim telah pun membuat keputusan

“Harith Iskander boleh live dgn sajat utk topik lain yg tidak menyentuh hal mahkamah dan undang-undang Malaysia.
Cth, camana perasaan dia ke sana OK tak.
Anak-anak camana… Sapa jaga….
Boleh ke biasakan diri di tempat orang..
OK ke makan dekat sana…
Dan etc…

“Bila harith sbg moderator provoke dgn soalan Bengkung la ape la, then sajat terus bukak cerita mahkamah tanpa dibantah oleh Harith, kami banyak point untuk menang kes samman dgn si harith ni…. Dia membiarkan sajat bercakap bohong dan dia juga memulakan soalannye. Soalan tu tidak umum tapi soalan khusus yg x patut dibincangkan walhal dengan 1 ayat sekalipun sbb Sajat dah kalah 2 kes berturut-turut…appeal pon kalah… Jadi, untuk apa ditemuduga? Untuk mempersoal kptsn mahkamah ke?
Ini seolah sedang menghina kptsn mahkamah dan plaintif sebenarnya.. Moderator membuka ruang yg cukup besar dan luas utk komentar mempertikai… Kalau xde live ni, komentar pon takkan sesuka hati MEMANJANGKAN isu untuk mempertikai.

Takpa esok kami akan lengkapkan seberapa banyak bukti.. Komen, status, dan video live… Alhamdulillah ada hamba Allah record full..
Jika korg ada bukti putar belit, boleh letak bukti di ruang komen.. Kita perlu byk bukti sokongan

Kami orang bisnes

“Banyak bukti dikumpulkan.
Ada yang mempertikai keputusan mahkamah semuanya gara-gara live Harith Iskander .. Its okay, now we are ready utk naik Court dan lawan lagi. Sampai menang.
Kalau menang tak dapat duit its okay.
Paling utama, defendant akan kena spt sajat kena. Iaitu bankruptcy….
Tujuan kami menolak wang ansuran dari sajat semata-mata nak dia pegang title bengkrup.
That’s all

“Kami orang bisnes. Bukan susah sangat

Terdahulu Sajat tampil dalam prorgam ‘What’s Going On Malaysia?’ yang dihoskan pelawak tanah air, Harith Iskander secara ‘Live’ di Facebooknya sebentar tadi.

T4kut masuk penj4ra lelaki punca Sajat lari

Usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman atau Nur Sajat mendakwa kerajaan Arab Saudi membenarkannya mengerjakan umrah seperti seorang wanita.

Nur Sajat memberitahu, dia tidak pernah didiskriminasi di Tanah Suci Mekah semasa menunaikan ibadah umrah.

“Sampai sahaja saya di sana, memang di pasport tertera menyatakan saya sebagai seorang lelaki tetapi saya lampirkan bersama surat yang menyatakan saya sudah tukar jantina.

“Kemudian saya diminta untuk memakai hijab dan pergi ke bahagian wanita bagi menunaikan umrah,” katanya dalam prorgam ‘What’s Going On Malaysia?’ yang dihoskan pelawak tanah air, Harith Iskander secara ‘Live’ di Facebooknya sebentar tadi.

Jelasnya, proses ibadah tersebut juga berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah yang timbul.

“Perjalanan saya dalam mengerjakan umrah sangat dipermudahkan, yelah kita ke sana untuk mendekatkan diri kepada Tuhan.

“Alhamdulillah saya dapat melakukan sebanyak dua kali ibadah umrah sepanjang tempoh saya berada di sana,” ujarnya.

Kredit : Kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *