Amalan

Peniga Depan MINDEF Mengadu Gerai Bakal Ditutup, Sekali Ismail Sabri Call Terus Ceo Pernama

Baru baru ini Menteri Ismail Sabri telah pergi ke tapak berniaga yang berdekatan dengan bangunan Mindef, Kuala Lumpur. Lokasi perniagaan kecil itu terletak di Padang Tembak. Ketika beliau berbual dengan salah seorang peniaga disitu beliau terkejut apabila mendengar bahawa peniaga peniaga kecil disitu akan diminta berhenti berniaga. Di waktu itu juga Menteri Ismail Sabri telah…

Amalan

Aku Pinjam Honda Mmber, Gadis Lyn Elok Jer. Lepas Dtg Naik Myvi Sndiri, Terus Tknak Jmpa.

Nampaknya masih ada manusia pada zaman serba moden ini yang masih cenderung menilai status orang lain berdasarkan jenis kereta yang mereka pandu dan terus membuat keputusan berdasarkan perkara itu. Seorang lelaki menulis hantaran di Facebook bahawa dia ditolak oleh seorang gadis yang ingin didekatinya hanya kerana dia memandu Perodua Myvi. Zul (bukan nama sebenar) berkata,…

Amalan

Siti Jamumall syukur anak dah boleh discharge, tapi terkejut dgn procedur n sop yg sangat berbeza walaupun hospital sama

Terdahulu Siti memaklumkan  beliau dan bayi terpaksa masuk semula ke Hospital. Siti memberitahu bahawa kuning bayi terlalu tinggi dan terpaksa dimasukkan semula ke dalam wad untuk pemantauan. Rata rata semua mendoakan kesihatan Siti dan anaknya dan dipermudahkan segala urusan. Sudah Boleh Keluar, Tapi Sop Berbeza “Syukur dah boleh discharge hospital , perasaan terkejut dengan procedur…

Amalan

“Sanggup sel0ngkar samp4h” Suami isteri dedah mcm mana mereka perasan bayi tertukar

BELUM pun cukup setahun mendirikan rumah tangga, sepasang suami isteri berdepan dugaan apabila cahaya mata sulung mereka yang baru lahir tertukar dengan anak orang lain. Begitulah yang dialami Muhammad Khairulazman Moh Pardon dan isterinya, yang hanya menyedari pertukaran itu selepas hari kedua mereka membawa pulang bayi ke rumah. Lelaki berusia 27 tahun itu berkata, isterinya…

Amalan

Tular Rakaman Tiga Pemuda Persenda Azan Dlm “Challenge”, Ini Penjelasan Mereka

PETALING JAYA – Tiga lelaki yang dipercayai terlibat dalam satu rakaman video seolah-olah mempersenda azan dan ayat suci al-Quran tampil membuat permohonan hari ini. Ketiga-tiga mereka memuat naik rakaman video mengakui kesilapan yang telah mereka lakukan dan meminta maaf kepada seluruh umat Islam Malaysia. Salah seorang pemuda terbabit yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai Ruban berkata,…

Amalan

Ingat lepas dpt balik anak dah selesai, sekali bila tengok lengan terus Siti Jamumall buat report P0lis

Kuala Lumpur: Dua pasangan yang bayi mereka tertukar di sebuah hospital swasta di Shah Alam, semalam, berhasrat mengambil tindakan undang-undang. Usahawan dalam talian Siti Suriani Wahiddin, 23, mendakwa dia kecewa dengan tindakan tidak bertanggungjawab pihak hospital yang menyerahkan bayinya kepada pasangan lain tanpa membuat pemeriksaan teliti. Menurutnya, apa yang dibimbangi adalah keadaan kesihatan bayi baru…

Amalan

Tular pertengk4ran mulut di antara beberapa jiran, Ketua Polis Daerah dedah punca sebenar

Shah Alam: Sejak semalam, kekecohan pertengkaran mulut di antara beberapa jiran lelaki dan wanita di sebuah kawasan perumahan di Seksyen 24, di sini menjadi perhatian warga maya. Difahamkan kejadian dipercayai berpunca daripada isu tanam pokok bunga dan parkir kenderaan sebagaimana video yang diulang kongsi di media sosial seperti Facebook serta aplikasi Whatsapp itu. Video berdurasi…

Amalan

Belajar Sampai Oversea Ditaja Kerajaan. Habis Belajar Tak Nak Balik Tapi Sibuk Kondem Malaysia

Masih lagi hangat isu penggunaan perkataan ‘buat bodoh-bodoh’ yang disampaikan oleh pakar motivasi, Datuk Prof Dr. Muhaya. Ramai yang memberi reaksi berbeza-beza berdasarkan penyampaian beliau. Antara yang turut memberi kenyataan berkaitan hal tersebut ialah doktor perubatan, Dr. Amalina yang kini berkhidmat di London. Dalam pada itu seoran netizan yang menggunakan nama FB Aliff Ahmad III…

Amalan

Ramai mula risau, sampai Wisma Putra sedang kesan. Akhirnya Ebit Lew muat naik satu status

Terbaharu, Kementerian Luar sedang mendapatkan perkembangan terkini mengenai pendakwah terkenal, Ebit Lew yang kini difahamkan masih berada di Gaza dalam misi kemanusiaan bagi membantu rakyat negara terbabit. Timbalan Menteri Luar, Datuk Kamarudin Jaafar berkata, pihaknya akan memeriksa lanjut tarikh penerbangan pulang pendakwah itu ke tanah air. “Kami sedang periksa (perkembangan Ebit),” katanya kepada Sinar Harian…

Amalan

Wisma Putra sedang kesan Ebit Lew, Najib Razak memuat naik satu status

RAMAI yang menyuarakan kesyukuran apabila pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew melakukan misi bantuan kemanusiaan ke G4za. Kali terakhir status Ebit di laman Facebook pada 27 Mei lalu, memaklumkan beliau selamat tiba di Mesir, membeli barang keperluan asas dan ubat-ubatan menggunakan dua treler besar dan beberapa lori untuk dihantar terus ke hospital-hospital G4za. Namun, sehingga hari…