Uncategorized

“Dah keluar gua, ‘play victim’ pulak” -Puteri Sarah ‘Sound’ Suami, Rupanya Ini Yang Syamsul Dah Cakap

Selepas lama mendiamkan diri, pengarah tersohor, Syamsul Yusof akhirnya tampil bersuara berkenaan kemelut rumah tangganya bersama Puteri Sarah Liyana yang setiap hari mencetuskan kontr0versi baru.

Akan jelaskan tak lama lagi

Dia juga memaklumkan akan segera menerangkan segala tanda tanya ramai terutamanya berkenaan isu kahwin dua yang tular beberapa bulan kebelakangan ini.

“Sudah tiba masanya saya bersuara tentang hal ini. Saya pun dah penat dan percaya netizen pun letih. Insya-Allah dalam masa terdekat ini saya akan menjawab dan meleraikan satu persatu kepada umum.
“Berikan saya masa sedikit untuk selesaikan semuanya. Dalam masa terdekat Insya-Allah saya akan berikan titik noktah kepada semua permasalahan ini,” ujarnya.

Jawab kenyataan Syamsul

Namun begitu, menerusi Insta Story isterinya yang juga pelakon terkenal, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, dia seakan memerli semula Syamsul yang dikatakan cuba ‘play victim’ dengan konflik yang dilalui mereka ketika ini.

“Dah keluar gua tapi play victim pulak. Takpelah janji settle. Stay classy they said,” tulisnya.

Kata2 buat para isteri

Sebelum itu, Puteri Sarah ada berkongsi satu hantaran yang dibuat pengguna Facebook dengan mengatakan bahawa tahun 2023, para isteri akan lebih ‘lelaki’ berbanding lelaki itu sendiri.

Dia juga berharap agar mereka yang senasib dengannya akan terus kuat menghadapi ujian mendatang.

Terdahulu, Syamsul Yusof menerusi Instagramnya telah membuat satu hantaran dengan mengucapkan selamat tahun baru kepada semua pengikutnya di media sosial.

Dia berjanji ajan segera menyelesaikan kemelut yang melanda rumah tangga seperti yang sedang tular kebelakangan ini.

Ujarnya, dia tidak mahu membuka pekung atau aib mana-mana pihak apabila bercerita tentang masalah rumah tangga seperti yang dilakukan isteri kerana perkahwinan adalah hal peribadi antara mereka.

Dalam pada itu, Syamsul memberitahu dia tidak mahu menga.ibkan mana-mana pihak termasuk Puteri Sarah yang sering menceritakan kisah peribadi mereka di media sosial.

Kata Syamsul, perkara itu tidak seharusnya dikongsikan secara umum kerana ia melibatkan kisah p.eribadi mereka.

Walaupun saya ingin membuka mulut dan bersuara, berbezanya saya dan isteri saya, saya tidak mahu ikut cara dia.

“Saya tidak mahu membuka a.ib atau p.ekung sesiapa kerana ia adalah soal perkahwinan. Soal peribadi antara saya dan dia,” jelasnya.

Sementara itu, Syamsul menjelaskan dia terkesan dengan pelbagai h.inaan dan pandangan serong netizen terhadap dirinya sehingga menganggu kerjanya di set penggambaran.

Bagaimanapun kata Syamsul, sebagai seorang selebriti dan dibesarkan dalam kalangan keluarga seni, dia akur dengan segala t.uduhan dan ke.caman yang diterima.

Apa pun saya sedar kehidupan sebagai seorang selebriti membuatkan semua orang memandang dan segala tingkah laku kita akan menjadi perhatian ramai.

“Saya juga manusia biasa, kadang-kadang terganggu fokus saya untuk menghasilkan filem. Saya terima apa yang netizen le.mparkan t.uduhan tak mengapa, saya terima dengan hati terbuka,” ujarnya.

Antara Reaksi Orang Ramai

Aku dah tengok video ko tadi tapi aku suka berulang ulang ko sebut isteri saya puteri sarah liyana dia isteri saya masih isteri saya harap ko selamatkan rumahtangga.

Tak kisah la sapa s.alah sapa betul, tapi dlm k.es sarah ni, sarah mmg seorg yang hebat, dari seorg pelakon yang sanggup sepi dari dunia seni demi fokus untuk anak dan suami dia.

Terdahulu, Syamsul mend.edahkan bakal mengambil ti.ndakan s.aman berjumlah RM 10 j.uta terhadap Jawi kerana did.akwa membocorkan maklumat peribadi yang dianggap sebagai satu fi.tnah terhadap dirinya.

Sebelum itu, Puteri Sarah mende.dahkan menerima banyak mesej memaklumkan Syamsul sudah berkahwin dengan Ira Kazar dan meminta suaminya itu tampil menjelaskan tuduhan berkenaan.

Syamsul bagaimanapun menyangkal d.akwaan tersebut dan menyifatkan ia sebagai f.itnah.

Sumber: Instagram Syamsul Yusof, Puteri Sarah Liyana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *